keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Meidät on haastettu

Saatiin tälläinen haaste Sinisukka-blogista. Tavoitteena on vastata haastajan 11 kysymykseen ja keksiä sitten 11 omaa kysymystä ja haastaa niillä 11 muuta blogia. 
 
1. Mikä sai sinut valitsemaan juuri sen rodun/rodut, mitä sinulla on nyt kotona? Oletko tyytyväinen valintaasi?
Etsin pitkään sopivaa rotua ja olin jo miettinyt kaikkea cingsharlesin spanielin ja sekarotuisen välillä. Onneksi äitini työkaverilla sattui olemaan amerikan cockerspanieli kenneli, jonne pääsin katsomaan juuri syntyneitä pentuja. Ihastuin ensisilmäyksellä, eikä valinta olisi voinut osua yhtään enempää oikeaan!

2. Mikä oli ensimmäinen käsky jonka opetit koirallesi/koirillesi, miksi?
Ensimmäinen käsky taisi olla "Ei". Kieltäminen on ollut aika keskeisessä osassa Justuksen kasvatuksessa, sillä jenkit tuppaavat olemaan hieman villejä. Opetin aika alussa myös "Tule" käskyn, koska on tärkeää saada koira tulemaan luokse.


3. Mitä mieltä olet oman rotusi/rotujesi kasvatuksesta, onko jotain mihin haluaisit muutosta jalostuksessa?
Amerikan cockerspanieli on tosi terve rotu. En ole ainakaan itse huomannut mitään jalostuksesta johtuvia käyttäytymis ongelmia tms. Omasta mielestäni turkkia voitaisiin jalostaa lyhyemmäksi, mutta näyttelyssä käyvät olisivat luultavasti eri mieltä.

4. Onko koirallasi/koirillasi ollut ongelmakäyttäytymistä, jos on niin mitä?
Justus on ollut pienestä asti aika touhukas, mutta en puhuisi ongelma käyttäytymisestä. Pentujen luonteeseen usein vaan kuuluu huonekalujen jyrsiminen ja lattialle ulostaminen, eikä se johdu välttämättä ongelmista vaan normien kehittymättömyydestä. Ainakaan vielä ei siis ole ilmennyt ongelma käyttäytymistä, eikä toivottavasti jatkossakaan.

5. Mieleenpainuvin onnistuminen koiran kanssa?
Justus on vielä niin nuori, ettei meillä ole kauheasti kokemuksia. Ehkä mieleenpainuvin onnistuminen on ollut se, kun Justus teki ekan kerran agility-radan alusta loppuun. Myös erilaisten temppujen oppiminen on ollut aina mukava yllätys.

6. Haluaisitko itse joskus kasvattajaksi?
Toisaalta haluaisin. Olisi ihanaa kasvattaa ja hoitaa montaa jenkkiä. Toisaalta se voisi rajoittaa elämää jonkin verran, kun pitäisi olla aina kotona hoitamassa koiria.


7. Harrastatteko jotain lajia, mitä ja miksi? Haluaisitteko harrastaa jotain lajia?
Harrastetaan agilityä. Itse tykkään lajin vauhdikkuudesta ja haasteellisuudesta. Tuntuu, ettei koskaan voi tulla täydelliseksi vaan aina löytyy haastetta. TOKO:ssa käytiin kesällä, mutta nyt on ollut siitä taukoa. Olisi kiva kokeilla mejää tai muuta jäljestystä.

8. Pahin asia, jota koirasi on rikkonut?
Kallein asia on ollut keittiön tuolit, joita poitsu jyrsii aina kun istun pöydän ääressä. Tuolien jalat on ihan jyrsityt. Uuden kalliin sänkynsäkin Justus on repinyt ihan pilalle.

9. Oletko tyytyväinen koirasi arkitottelevaisuuteen?
Justus on tosi kiltti ja tottelevainen pääasiassa. Välillä se vielä uhmaa esimerkiksi juoksemalla karkuun, mutta yleensä tottelee hyvin. Olen melko tyytyväinen, vaikka parantamisen varaa vielä onkin. Varsinkin sisälle tuleminen on usein haastavaa, kun Justus lähtee juoksemaan karkuun.

10. Oletko käynyt koirasi/koiriesi kanssa näyttelyssä?
En ole käynyt, sillä olen trimmannut Justuksen karvan ihan lyhyeksi. Näyttely-jenkeillä pitäisi olla pitkä karva, kun se kuuluu niiden lajin ominaisuuksiin. Itse tykkään pitää pojalla lyhyttä karvaa helppo-hoitoisuuden ja ulkonäön vuoksi.

11. Tämän vuoden paras hetki/muisto?
Justuksen siirtyminen kennelistä uuteen kotiinsa. Viime viikotkin ovat olleet omalla tavallaan tosi mukavia, vaikkei mitään erityistä ole tapahtunutkaan. Odotan innolla Justuksen ensimmäistä joulua.


Tässä seuraavien haastettujen kysymykset:

1. Mikä on ollut paras muistosi menneeltä vuodelta?
2. Jos saisit toivoa yhtä asiaa mikä se olisi?
3. Millä perusteella valitsit koirasi/koiriesi nimen?
4. Mikä on parasta koirassasi?
5. Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?
6. Paras lapsuuden muistosi?
7. Miksi valitsit juuri sen koiran, joka sinulla on nyt?
8. Jos saisit muuttaa yhden asian koirassasi mitä muuttaisit?
9. Mitä tekisit jos saisit kutsun linnanjuhliin?
10. Minkä nimen antaisit lapsellesi?
11. Voisitko antaa lapsellesi edesmenneen koirasi nimen?

Ja haastetut ovat:

Aarreaitta
Kaiken karvaisten keskellä
From impossible to possible
Huiskuhäntämme
Dallupoika Jali
Hippi, Flow & Dio
Wauhtitassut
Radiance Paw
Kultakoirani
Jokerikortti
Remmin toisessapäässä

4 kommenttia: