torstai 11. kesäkuuta 2015

Lääkärissä

Käytiin eilen Justuksen kanssa eläinlääkärissä. Valitsin lääkäri paikaksi Ylöjärvellä sijaitsevan Eläinlääkäriasema Hasselin. Hasselissa palvelu ja hoito oli hyvää. Hintakin oli kohtuu alhainen, joten jatkossakin käymme varmaan siellä.


Pojalle annettiin eka rokotus. Lisäksi lääkäri teki pentutarkastuksen, jossa vielä varmistettiin pennun terveys ennen rokotuksen antamista. Lääkäri oli mukava. Hän palkitsi Justusta pienillä herkkupaloilla tarkastuksen ohessa.
Justus oli kaikin puolin terve. Lääkäri teki sille oman terveys- ja rokotuskortin, johon merkitään kaikki eläinlääkäri käynnit.


Ainoa huomautettava asia Justuksen terveydessä oli purentavika, jota täytyy seurata hampaiden vaihtuessa. Alaleuka on niin pieni, että takana olevat alahampaat pureutuvat kitalakeen. Toivottavasti maitohampaiden vaihtuessa purentakin korjautuu.
Rokotuskaan ei aiheuttanut ongelmia, sillä ei Justus edes huomannut koko pistosta. Poika reippaasti seisoi tutkimuspöydällä, eikä yhtään arastellut eläinlääkäriä.
Odotushuoneessa odotti toinen samanikäinen pentu. Pennut yrittivät tehdä tuttavuutta, mutta molempia jännitti vähän liikaa. Molemmat pyrkivät omistajansa syliin, eivätkä oikein tienneet miten toiseen olisi pitänyt suhtautua.


Tänään aijomme Justuksen kanssa käydä tutustumassa naapurin koiriin. Eläinlääkäri suositteli, että kannattaa antaa poitsun totutella muihin koiriin, jottei koirien kieli pääse unohtumaan. Nyt kun rokotus on annettu, pitäisi olla jonkinlainen suoja tauteja vastaan. Tosin vasta kuukauden päästä annettu seuraava rokotus antaa täyden suojan, joten vain terveiden koirien kanssa saa seurustella.

Pentutapaamisetkin ovat nyt enemmän kuin suotavia, joten täytyy alkaa tutkia netistä milloin niitä järjestetään :-)

5 kommenttia:

  1. Pennulla ylä- ja alaleukaluut kasvavat hyvin eri tahtiin joten uskon, että purenta vielä korjaantuu maitohampaiden vaihtuessa.
    Tärkeä seurata tilanne ja tarvittaessa puuttua ja poista esim. maitohampaat jotta pysyvät hampaat kasvaisi oikein, mutta tämä päätös kyllä tekee eläinlääkäri.

    Käyttämällä tottispalloa (tennispallon kokoinen täyskumipallo) voi auttaa tilannetta.

    Ihana muuten seurata Justuksen kulumisia!!! Kiitos kun pyysit mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toivotaan että purenta korjaantuu! Se onkin leikkinyt sellasella täyskumisella jalkapallolla :-)
      Justus lähettää terveisiä!!

      Poista
  2. Muuten, miten tämä turkki voi olla niin taivaallinen ja runsas??!!!

    Olet todella hyvin hoitanut sitä!! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muuta ole turkille tehnyt kun kammannut usein ja pessyt kerran! Mutta Justus ainakin syö tosi hyvin joten silläkin voi olla vaikutusta? :-)

      Poista